Bitki Kurdu | Sağlık Ve Güzelliğe Dair Herşey

Macadamia Yağı Cilde Ve Saçlara Çok Faydalı

09.05.2016
5.748
Macadamia Yağı Cilde Ve Saçlara Çok Faydalı

makadamiya cevizi nedir nerede yetişir makadamiya cevizi nelere iyi gelir makadamiya yağı cilde çok mu faydalı ipeksi bir saç için makadamiya yağı iyimi geliyor…

Avustralya’nın yağmur ormanlarında keşfedilmiş ve oradan dünyaya yayılmıştır. Çok sert kabuklu bir Ceviz (Fındık) türüdür. Macadamia Cevizi (Fındığı), hiçbir meyvede bulunmayan palmitoleic asit içerir. İnsan vücudu tarafından üretilen bu asit yaşlandıkça daha az üretilir. Nemlendirici bir yağ olduğundan kozmetikte yaygın kullanılır ve diğer kabuklu yemiş türlerinde olduğu gibi kolesterolün kontrolünde çok etkilidir.

macadamia agacı nerede yetişir

Deniz seviyesinden 600-650 m gibi yüksekliklerde Mauka, Kau ve Keaau çeşitleri, deniz kıyısında ise (90-300 m) Purvis, Makai ve Keaau türlerinin dikimi tercih edilmelidir. Ayrıca rüzgar da verimi etkileyen en önemli nedenlerdendir. Tohumdan yetiştirilebilse de verim almak 10-12 yılı bulabildiği için aşılı ağaçlar ticari yetiştiricilikte tercih edilmelidir. Macadamia Cevizi (Fındığı) türleri dik , geniş ve şemsiye şeklinde şekillere sahip olabilirler. Macadamia Ceviz (Fındığı) olgunlaştığında yere düşer ve yerden toplanır. Bu nedenle yüzey temiz ve otlardan temizlenmiş olmalıdır.

macadamia Ağaçtan düşüncemi toplanıyor

Macadamia Cevizi (Fındığı) haftada bir kez yerden toplanmalıdır. Çok fazla bekletilirse kalitesi düşer, fare ve diğer kemirgenler tarafından çeşitli zararlara maruz kalır. Hasat boyunca dallar sallanarak yere düşmesi sağlanır. Olgunlaşmamış Macadamia’ lar toplanmamalıdır. Hasattan sonra ise yeşil kabuk hemen atılmalıdır.

macadamia Cevizi Yağı Cilde faydalımı

MACADAMİA YAĞI VE FAYDALARI: Macadamia Yağı %22 oranında Palmitoleic Asit içerdiğinden cilt bakımı ve kozmetik de  kullanılmaktadır. Ayrıca Avustralya’da yapılan bir araştırmada kolesterolü düşürdüğü gözlemlenmiştir. Macadamia yağı, özel bir nemlendiricidir. Cilde yoğun nem verir. Cildimizin sebumunda önemli bir görevi olan palmitoleic asit içerir. Yaşlandıkça cildimiz bu asidi az üretmeye başlar. Macadamia Cevizi (fındığı) haricinde hiçbir bitki bu asidi içermemektedir.

makadamya-cevizi Nelere İyi Gelir

Macadamia yağı, yara izleri, güneş yanıklarının tedavisinde, küçük yaralarda, cilt tahrişlerinde ve cilt lekelerinde yüksek nemlendirici ve emilim özelliğinden dolayı gözle görülür ciddi iyileşmeler sağlamaktadır. Kuru, ısıl işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve kolay şekle giren saçların mimarıdır.

macadamia Cevizi kolesteröle iyi gelir mi

Macadamia yağı saçların rengini, parlaklık ve derinliğini arttırır, uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi faktörlerden korur. Saça düzenli uygulandığında kurutma süresini %40-50 azaltmaktadır. Az miktarda nemli saçlı deri ve saç boylarına uygulanıp tahta bir tarak yardımı ile hem saçlı deriye hemde saç boylarına tarama yoluyla masaj yapılır.

Işıldayan Saçlar için Makadamiya yağı iyi gelir

Tüm yüze 4-5 damla macadamia yağı ile masaj yapılarak gece boyunca ciltte kalması sağlanır ve sabah sadece su kullanılarak yıkanmalıdır. Boyun, eller, diz, dirsek, boyun, bacaklar, karın gibi bölgelere masaj yapılarak uygulanır. Yapısı gereği insan vücudundaki yağın yapısına en yakın yağ olduğundan ve içeriğindeki yağ asitleri ve Omega-3-6-7 barındırmasından dolayı etkin nemlendirme hızlı emilim sayesinde çatlakları engelleyecektir.

Saç Bakımı İçin Makadamya Yağı Çok mu Faydalı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Önceki yazıyı okuyun:
Beyaz Akıntıya Rahatsız Edici Pis Kokuyu Son

duman ağacı nedir hangi hastalıklara iyi gelir tetra yaprağı sivilcelere iyi gelir mi kanlı basura tetra yaprağı faydalı mı beyaz...

Kapat